• LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
 
Sweden  
 
 
 
 
 

Hållbarhetsmentorer och -adepter

 
 

Hållbarhetsmentorer och -adepter är ett internt projekt där unga talanger, som brinner för hållbarhetsfrågan, paras ihop med mer seniora kollegor som vill bli uppdaterade och samtidigt hjälpa yngre i branschen. Här kan du läsa deras bloggar om projektet.

 
 

Hållbarhet hit och hållbarhet dit – vad menar vi egentligen och vad gör vi?

May 11, 2016
 

Det är inte svårt att enas om att vi alla vill sträva mot en hållbar utveckling, visioner om ett samhälle som är miljömässigt skonsamt, ekonomiskt sunt och attraktivt för dess invånare – och visst är det inget fel med det. Det som gnager hos mig är när vi slänger oss med hållbarhet och hållbar utveckling utan att egentligen definiera vad vi menar. Jag säger inte att det är lätt, men det är inte mindre viktigt för det.

 

Bilden: Delar av gruppen, mentorer och adepter.

För mig är arbetet mot en hållbar utveckling synonymt med målkonflikter och kompromisser. Hade alla kunnat välja allt av allt så hade det inte varit något problem, men så är inte fallet. Hållbarhet är svårt. Hållbarhet är komplext och det är viktigt att våga ta diskussionen. Att tänkta långsiktigt måste vara en hygienfaktor och inte en plusmeny som vi väljer när det smakar.

Vi som konsulter måste driva på utvecklingen från vår sida och våga ställa de obekväma frågorna. Mentorsprogrammet Hållbarhetsmentorer och -adepter är ett försök att göra just det. Att gå från ord till handling. Yngre medarbetare axlar rollen som mentorer åt mer erfarna kollegor för att utveckla deras förståelse för vad hållbarhet kan innebära. Hur kan hållbarhet bli en naturlig del i deras vardag? Hur kan befintliga tjänster utvecklas till det bättre genom ökad medvetenhet?

2016 års omgång drog igång på riktigt i måndags med en heldagsträff på huvudkontoret i Stockholm och jag måste säga att jag redan är imponerad av deltagarna. Enligt mig krävs det en stor del mod och självinsikt från adepternas sida (de seniora deltagarna) för att helt prestigelöst erkänna att de behöver stöd för att verkligen kunna säga att de uppdrag de jobbar i och ansvarar för är hållbara. Men även från mentorernas sida (de yngre deltagarna) krävs det en hel del mod att våga utmana sina seniora kollegors tankesätt och hjälpa dem att avdramatisera hållbarhet som koncept.

Personligen tycker jag det är både skönt och viktigt att våga erkänna att vi inte är där än men att vi gör vårt bästa för att komma dit. Det ska bli väldigt spännande att följa årets par under resans gång och se vad de tillsammans kan åstadkomma.

Sara Elmén
Projektledare för Hållbarhetsmentorer och -adepter 2016

 

Contact:

Unknown Unknown
Unknown Unknown Unknown