• LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
 
Sweden  
 
 
 
 
 

Designing Future Cities

 
 

Blogg om att utveckla framtidens städer Framtiden skapas nu. Följ WSP och dess medarbetera i arbetet med att utveckla framtidens städer.

 
 

Fredrik Frensborg: "Inga fler cyklister tack"

June 05, 2014
 

Igår kväll var jag med på en cykelrundtur i centrala Uppsala för att diskutera och lyfta cykelns roll i hållbar stadsplanering. Det var Uppsala kommun tillsammans med samarbetspartners som anordnade denna nyskapande form av medborgardialog och utbildning. Jag lärde mig en hel del.

 

Uppsala kommun ligger redan nu och nosar på pall-plats bland Sveriges städer vad gäller framkomlighet och parkeringsmöjligheter i staden. Målet är att inom tre år vara Sverige absolut bästa cykelstad. Det finns dock några tydliga problem att ta tag i. När vi medborgare, konsulter, politiker och tjänstemän cyklade omkring i försommarkvällen blev några av dessa utmaningar tydliga för oss. Att fokusera på framkomlighet och tillgänglighet är tufft i en rutnätsstad som planerades på 1600-talet. En bra insats som redan är påbörjad är att skilja på fincykling och snabbcykling. Med start i år bygger man i Uppsala en snabbcykelled per år.

Efter cyklingen fick vi äta god mat och lyssna på olika föredragshållare. Först ut var Bianca M Hermansson från Köpenhamn som arbetat med cykelfrågor i mer än tio år. Hennes huvudbudskap var följande: När vi som ingenjörer anpassar städerna för cykling arbetar vi med hårdvaran såsom asfalt och kantsten. Vi behöver lägga lika mycket resurser på att samtidigt jobba med beteendeförändring. Men – och här kommer hennes huvudpoäng – det handlar inte om att fler ska bli cyklister (ni vet de med cykeltrikåer, aerodynamiska hjälmar och snabba glasögon). Istället handlar det om att alla människor ska börja använda cykeln mer – till och från jobbet eller när du hämtar på dagis. Men inga fler cyklister alltså.