• LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
 
Sweden  
 
 
 
 
 

Designing Future Cities

 
 

Blogg om att utveckla framtidens städer Framtiden skapas nu. Följ WSP och dess medarbetera i arbetet med att utveckla framtidens städer.

 
 

Det är på Flashback hållbar stadsutveckling diskuteras

November 10, 2014
 

Läser ett lysande inlägg av Jenny Lindh som i spalten Fråga bibliotekarien i DN lyfter fram forumet Flashback som den bästa platsen för att diskutera litteratur. Kan det möjligtvis vara så att det på denna obskyra plats även finns plats för att diskutera stadsutveckling?

 

Bildtext: Hållplatsen.nu, en webbplats för projektet HCS som drivs av SGBC

Jag surfar in och med lite svettiga fingertoppar ser jag till att inte råka klicka på fel länkar på forumet. För er som av någon anledning aldrig har varit här kan det vara på sin plats att säga att det på Flashback bl.a. finns en stor mängd kriminella, främlingsfientliga och allmänt galna inlägg. Jag är nära att klicka på ”Jag fick sparken fyra gånger på samma dag” men hittar snart rätt trådar att fördjupa mig i.

Jamen visst – Jenny har så rätt – här finner jag den bredd av frågor som stadsutveckling kan handla om. Ägnar ett tag åt att läsa politiska komplotter, önskemål om olika byggnaders våningshöjder, att Slussen borde glasas in och permanentas som ett museum samt att Slussen borde sprängas med en sjukt stor bomb. Ungefär där rullar den stora tröttheten in. Jag börjar längta efter den seriositet som ändå präglar de forum som finns runt hållbar stadsutveckling. Snabbt kollar jag upp vad som finns inlagt på Hållplatsen respektive Hållbar stad och försjunker snabbt i för mig relevanta inlägg. Ungefär där rullar den stora tröttheten in igen och jag börjar längta efter något som är mindre tillrättalagt. Alltså tillbaka till Flashback. Och så där håller jag på. Hållbar stadsutveckling kan inrymma mycket av det som vi på olika sätt ser som värdeskapande i en stad.

DNs utmärkta spalt: Fråga bibliotekarien

http://www.dn.se/stories/stories-kultur/fraga-bibliotekarien/

Hållplatsen är webbplatsen för projektet HCS som drivs av SGBC (Sweden Green Building Council)

http://hallplatsen.nu/

Hållbar stad drivs av Arkitektur och designcentrum

http://www.hallbarstad.se/