• LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
 
Sweden  
 
 
 
 
 

Fastigheter

 
 

Blogg för dig inom fastighetssektorn WSPs fastighetsblogg håller dig uppdaterad om vad som är på gång inom fastighetssektorn och hur WSP kan hjälpa dig. WSP tillhandahåller många olika tjänster för fastigheter som besiktningar, skadebedömningar, due diligence, underhållsplaner och förvaltning.

 
 

Att underhålla ett stadshus

December 10, 2014
 

Så här i Nobeltider är det kanske inte många som tänker på hur man underhåller en kulturbyggnad som stadshuset, som har ett alldeles speciellt slitage.

 

Så här i Nobeltider är det kanske inte många som tänker på hur man underhåller en kulturbyggnad som stadshuset, som har ett alldeles speciellt slitage.

Arkitekt Ragnar Östberg fick uppdraget att rita byggnaden som tog 12 år att fullborda. Invigningen skedde midsommaraftonen den 23 juni 1923. Byggnaden är en del av vårt kulturarv och kräver varsamt omhändertagande och därmed ställs krav på speciella underhållsbedömningar. Vid besiktning av kulturbyggnader måste åtgärdsförslag tas fram med hänsyn till antikvariska krav för att på bästa sätt bibehålla och/eller återskapa ursprunget.

WSP har genom fastighetskontoret i Stockholm stad utfört statusbesiktning av Stockholms stadshus. Underlaget ska bland annat ligga till grund för det planerade underhållet fram till byggnadens 100 års jubileum år 2023.  WSP har även fått förtroendet att bedöma andra kulturskyddade byggnader såsom den kungliga Operan, Dramaten, Hallwylska palatset, Liljevalchs konstmuseum, med flera. 

WSP tillhandahåller många olika tjänster inom fastighetsteknik som besiktningar, skadebedömningar, due diligence, underhållsplaner och förvaltning.


 

Contact:

Unknown Unknown
Unknown Unknown Unknown