• LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
 
Sweden  
 
 
 
 
 

Designing Future Cities

 
 

Blogg om att utveckla framtidens städer Framtiden skapas nu. Följ WSP och dess medarbetera i arbetet med att utveckla framtidens städer.

 
 

Svenska montern sticker ut

April 08, 2014
 

Den svenska montern sticker ut på ett positivt sätt på det stora och svåröverblickbara utställningsområdet. Montern är framtagen i samarbete mellan Boverket, Sveriges Träbyggnadskansli och AIX arkitekter och vill lyfta fram trä som ett hållbart (bildligt och bokstavligt) byggnadsmaterial.

 

WSP presenterar sig genom en rullande powerpointpresentation, posters i A1 format och ett antal olika broschyrer där Designing Future Cities är det samlande temat. Efter lite omflyttningar av posters tycker jag att vi har en bra och kanske den bästa placeringen i montern. 

Första officiella dagen för World Urban Forum 7 innebar mycket besökare och ett stort tryck på ”allt”, en läxa är att ha informationen i format lösblad då broschyrer tar slut blixtsnabbt. Dock är det hård konkurrens med Malmö stads presentation på iPad. 

Bevis att jag är på plats!

Andra utställare i svenska montern är; Regeringskansliet, Boverket, SIDA, Lantmäteriet, Folkhem produktion AB, Envac, KKH Resources Lab, White och HSB Riksförbund, Ax:son Johnson stiftelsen, SKL  (kan säkert ha glömt någon). 

Som svensk representant i montern förväntas man kunna svara för samtliga utställares räkning och allt mellan himmel och jord, dessutom på spanska. Roligt, men för alla parter också förvirrande. Att trä skulle vara ett bra byggnadsmaterial har de t ex svårt att ta till sig här i Latinamerika då träden växer så snabbt och därmed inte blir till hårt virke som kan duga till byggnadsmaterial. Tacka vet jag det kalla nordiska klimatet och kärnvirke! 

Under tisdagen flyger jag till Bogota på kundmöte för att visa hur WSP, med vår erfarenhet och kompetens som globalt företag, kan bidra till ett möjligt stadsutvecklingsprojekt. Därför hade Diego Agudelo, från WSPs Medallinkontor, och jag behov av ett samtal. Vi åt lunch i botaniska trädgården som ligger som en oas i staden och med en restaurant i en fin paviljong. Faktiskt skönt att få komma ifrån kakafonin och bruset som råder i mässhallen, även om det är jätteintressant och mycket avspänd och trevlig stämning bland de svenska deltagarna. 

Väl tillbaka på utställningsområdet slås jag av att bristen på bra information, haltande organisation mm på något vis uppvägs av den goda saken som alla är där för att ta del av ”Urban rättvisa i utvecklingen – Städer för liv”. 

Paus i 5:2-dieten

En annan sak är att på sådana här event så ”are there such things as free lunches” och de som serverar bäst dryck och tilltugg har också flest besökare. Mässproffsen har en fantastisk förmåga att på ett sympatiskt sätt och med ett stelt leende målinriktat liksom slinka förbi allt och alla som står i deras väg. Själv har jag tagit paus i 5:2 dieten, då självdisciplinen är för dålig. 

Den officiella invigningen blev lite av ett misslyckande för alla oss som inte hade de biljetter som krävdes, ingen information hade gått ut om detta. Boverkets Olov Schultz lyckades dock på ett imponerande sätt bana väg för Sveriges ambassadör och sig själv. Att jag missade invigningen gav mig samtidigt viss tid att förbereda kundmötet. 

Tisdag = upp och hoppa kl. 05:00 för att ta flyget till Bogota – kan någon berätta vilken tidzon jag är i?

 

Contact:

Unknown Unknown
Unknown Unknown Unknown