• LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
 
Sweden  
 
 
 
 
 

Designing Future Cities

 
 

Blogg om att utveckla framtidens städer Framtiden skapas nu. Följ WSP och dess medarbetera i arbetet med att utveckla framtidens städer.

 
 

WSP på World Urban Forum 7

April 04, 2014
 

I år kommer det sjunde World Urban Forum (WUF7) att äga rum i Medellin, Colombia 5 – 11 april. Årets tema är ”Urban rättvisa i utvecklingen – Städer för liv”. WSP är med i den svenska representationen där Boverket står som värd och har en monter på 100 m2.

World Urban Forum World Urban Forum
 Designing Future Cities Designing Future Cities
 Medellin Medellin
 
 

Den svenska ambassaden anordnar under onsdagen en konferens vid sidan av WUF som heter Hållbara Städer – Hur vill vi leva imorgon. Där kommer WSP i form av mig själv ”Sr Mikael Wallin” att göra en presentation under rubriken ”Diseñar futuros ciudades” eller bättre känt som Designing Future Cities.

Medellin, tidigare en av världens farligaste städer med hög kriminalitet och orent mjöl i påsarna har bestämt sig för att resa sig ur det elände som tidigare rådde. Man har i fyra årsperioder medvetet haft siktet på att skapa framtids- och utvecklingstro bland invånare och näringsliv m m.

Perioderna (eller olympiaderna?) har haft ”Smärtan”, ”Hoppet” och nu är man inne i ”Livet” som teman. Lite osvenskt och en form av strategiskt tänk som vi kanske inte är vana vid, det finns ett stänk av dramaturgi och riktning som tilltalar tycker jag.

Att Medellin nu fått möjligheten att arrangera WUF 7 där UN Habitat finns med som moderorganisation får ses som ett kvitto och förtroende på att omvärlden ser mycket positivt på stadens arbete med att vända utvecklingen till en attraktiv stad.

På lördag lyfter planet, förhoppningsvis,  då piloterna på Lufthansa strejkar för närvarande. Det är jättespännande att få det här tillfället att se en för mig helt ny kontinent och jag är glad att Medellin är i period ”Livet”.

Fler blogginlägg kommer och till dess vill jag hänvisa till www.wuf7.unhabitat.org för mer information om evenemanget.

Al saludo, Mikael

 

Contact:

Unknown Unknown
Unknown Unknown Unknown