• LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
 
Sweden  
 
 
 
 
 

Designing Future Cities

 
 

Blogg om att utveckla framtidens städer Framtiden skapas nu. Följ WSP och dess medarbetera i arbetet med att utveckla framtidens städer.

 
 

Montreal avslutar veckan på topp!

September 27, 2016
 

På torsdag morgon vaknade de svenska företagen upp i Montreal då de under onsdagskvällen blivit körda från Parlamentet i Ottawa till Novahotell.

 

WSP hade lagt upp förmiddagen så att de svenska företagen fick träffa flertalet organisationer som tagit fram presentationer till vad som skulle passa företagens produkter. Bland organisationer som var med och presenterade olika möjligheter och potential var Montreal International, Québec International, Ecotech Québec, Sherbrooke Innopole med mera.

Dessa organisationer hade sedan banat vägen för eftermiddagens business to business möten där de svenska företagen fick träffa och nätverka Kanadensiska företag, WSP nyckelpersoner, organisationer och myndigheter som valts ut till att kunna passa företagens produkter. 

På kvällen välkomnades vi av BDO som bjöd på mingel. Väl på plats hittade ett av de svenska företagen sin viktigaste länk in till den amerikanska marknaden. Detta ser WSP med andra ord som ett bevis på att de olika aktiviteter vi anordnar med business to business möten sittandes i olika konferensrum eller såväl på ett kvällsmingel hos en revisionsbyrå visar att kontakter knyts överallt under resans gång. Efter kvällsminglet avslutade vi kvällen med middag tillsammans med Kanadas handelskommissionär Inga-Lill Olsson. 

I Montreal finns redan en hel del cleantech företag och teknik, vilket gör att i jämförelse med de andra städerna så är konkurrenterna fler. Mål och projekt är dock många så det gäller för oss och bolagen att komma in på rätt sätt. Mest spännande vore ju om vi kunde så in svenska cleantech lösningar i ombyggnad av parlamentet såväl vårt WSP kontor till biogassatsningen i Montreal.

Detta var sista stoppet på vår resa och vi tror våra bolag fått många nya kontakter och insikter under denna 3-punkts resa.   

 

Contact:

Unknown Unknown
Unknown Unknown Unknown