• LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
 
Sweden  
 
 
 
 
 

Designing Future Cities

 
 

Blogg om att utveckla framtidens städer Framtiden skapas nu. Följ WSP och dess medarbetera i arbetet med att utveckla framtidens städer.

 
 

På väg från Halifax till Ottawa

September 23, 2016
 

Sent på tisdag kväll ankom vi till Ottawa, efter ett par timmars sömn så vaknade vi upp till ett strålande väder med ett fullspäckat schema för onsdagen.

 

På förmiddagen åkte hela den svenska företagsdelegationen till Invest in Ottawa. Väl på plats möttes vi upp av Per Sjögren, Sveriges ambassadör i Kanada. Efter en introduktion med ett tiotal investerare, fastighetsutvecklare och övriga företagare som var intresserade av vår cleantech delegation berättade ambassadören hur högt ansett svenska företag är inom cleantechsektorn och potentialen till att exportera svensk energieffektiviserings-teknik till ett land som nu satsar miljarder kanadensiska dollar till att ställa om till att bli mer miljövänligt samtidigt som man gör sig av med de tidigare handelstullar som funnits.

Invest in Skåne, Sveriges ambassadör och invest in Ottawa redo för att lyssna på våra 5 svenska företag.

WSP  Ottawa har anordnat så att Ottawas största fastighetsutvecklare var på plats. Målet för fastighetsutvecklaren är att utveckla ett tidigare nedlagt industriområde mitt inne i centrala Ottawa, till att hålla en hög miljöprofil för bostäder, kontor och handel. Inspirationen till hur höga miljömål fastighetsutvecklaren kan sätta har utvecklat genom dialog under mötet med våra svenska cleantechföretag som var med. Förutom att Ottawas största fastighetsutvecklare var på plats för att lyssna på våra svenska cleantechföretag fanns även Martin Sing, från WSP Ottawa. WSP Ottawa berättade om de två andra stora stadsutvecklings- och infrastrukturprojekt som Ottawa kommer genomgå. Genom WSP Ottawa har vi ett uppbyggt, lokalt nätverk som lokaliserar och guidar vart de svenska företagens produkter kan komma till användning. Efter vårt förmiddagsmöte på Invest in Ottawa där en rad presentationer och möten hölls så fortsatte vi vidare till eftermiddagens stora business to business session. Flera företag kände att eftermiddagen gav dem goda ingångar till att presentera sina produkter på djupet samt föra längre dialoger till hur svensk cleantechteknik kan implementeras, exporteras samt expanderas i Kanada.  

På kvällen hade WSP Halifax anordnat så att våra svenska företag fick besöka parlamentet och presentera sina företagspresentationer inför minister Navdeep Bain samt 8 parlamentsledamöter.  Även om vi enbart var en dag i Ottawa beskrevs dagen av våra svenska företag som en succé genom att vi maximerade tiden och där vi fick flera matchmaking träffar. Kvällens avslutades med att vi körde till Montréal där vi idag och har business to business möten.