• LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
 
Sweden  
 
 
 
 
 

Hållbarhetsmentorer och -adepter

 
 

Hållbarhetsmentorer och -adepter är ett internt projekt där unga talanger, som brinner för hållbarhetsfrågan, paras ihop med mer seniora kollegor som vill bli uppdaterade och samtidigt hjälpa yngre i branschen. Här kan du läsa deras bloggar om projektet.

 
 

Hålla ihop i hållbarhetsarbetet

June 03, 2016
 

Ofta får jag höra av folk att det jag jobbar med verkar flummigt och svårt men såå viktigt! Jag arbetar på WSP som miljö- och hållbarhetskonsult och just hållbarhetsbegreppet är lite som en brännhet potatis, alla vill på något vis ha den men ändå undviker man att ta i den.

 

Fler kanske kan relatera till vad som inte är hållbart, exempelvis att vi genom våra utsläpp värmer upp jorden så att människor tvingas på flykt från sina hem, eller att kostnaden för miljöförstöring inte läggs på produkten/tjänsten och att man som konsument inte får den informationen man behöver för att kunna göra ett medvetet val. Det är svårt idag att göra rätt! Och det är där jag kommer in i bilden, jag vill förenkla och hjälpa våra kunder att hitta rätt i lagstiftningsdjungeln, boosta deras trötta miljösamordnare och coacha ledningen till beslut som trots eventuellt lite högre initialkostnad leder till hållbara och lönsamma affärer på lite längre sikt. Då jag är rätt ny, både i företaget och som konsult är det ovärderligt för mig med nätverk. För vi behöver hålla ihop i hållbarhetsarbetet. Ensam är inte stark så att ta hjälp är inte en svaghet utan faktiskt rätt smart. Och att jag fått förmånen att bli ihopmatchad med min mer erfarne och vise kollega Thomas i WSPs mentorprogram är fantastiskt. Thomas både öppnar nya dörrar för mig och visar mig vägen medan jag försöker bidra med det jag kan. Win win för mig personligen, för WSP, för kunden och för planeten. 

 

Contact:

Unknown Unknown
Unknown Unknown Unknown