• LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
 
Sweden  
 
 
 
 
 

Hållbarhetsmentorer och -adepter

 
 

Hållbarhetsmentorer och -adepter är ett internt projekt där unga talanger, som brinner för hållbarhetsfrågan, paras ihop med mer seniora kollegor som vill bli uppdaterade och samtidigt hjälpa yngre i branschen. Här kan du läsa deras bloggar om projektet.

 
 

Hållbarhet, nu kör vi!

June 27, 2016
 

Hållbarhet är för mig något som kommer helt naturligt. Jag har under flera år på KTH drillats in i ett hållbarhetstänk och livscykelperspektiv i allt mitt arbete. Men när jag lämnade den akademiska bubblan och började jobba i den "riktiga" världen insåg jag snabbt att detta INTE kommer naturligt för de flesta. Jag insåg att få faktiskt förstod vad hållbarhet är. Det är bara något flummig. Något man läser i tidningen. Något som andra får hålla på med. Något man vet att man ska tycka är viktigt, men man orkar inte sätta sig in i det ordentligt.

 

Jag har nyligen börjat på WSP och än så länge har jag träffat få (de är oftast unga) som brinner för hållbarhet lika mycket som jag. De seniora konsulterna är väldigt skickliga människor, kanske till och med Sveriges bästa, och bygger upp vårt land genom häftiga projekt. Men hållbarhet finns inte alltid med som en naturlig del i projekten. Jag förstod ganska tidigt att lika mycket som jag har att lära mig av de seniora, lika mycket har jag att ge. Det var i detta skede som jag ansökte till WSPs hållbarhetsmentorprogram.

Dagen D. Dagen då programmet Hållbarhetsmentorer och -adepter skulle kicka off. Dagen då jag skulle träffa min adept. Dagen då jag skulle få kämpa för att få adepten att tycka att hållbarhet är viktigt. Dagen då jag skulle behöva bevisa att det är värt att lägga lite tid på att lära sig om hållbarhet. Dagen då jag skulle möta motstånd. Jag var lika nervös som inför min arbetsintervju.

Jag träffade min adept, Johan. Han var ödmjuk inför uppgiften, nyfiken på vad hållbarhet innebär och törstig efter kunskap. Tror ni mig om jag säger att jag blev lite förvånad?! Nä, precis. Jag blev väldigt förvånad. Jag kom hem efter kick-offen och kände mig lycklig och hoppfull. Det finns seniora konsulter som vill tänka ur ett hållbarhetsperspektiv. De vill lära sig mer och de har förstått att kunskapsutbytet är värdefullt. En sten lyftes från mina axlar den dagen. Den här mentorgrejen kanske inte var en så dum idé? Ja, det här kommer bli bra. Hållbarhet, nu kör vi!

 

Contact:

Unknown Unknown
Unknown Unknown Unknown