• LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
 
Sweden  
 
 
 
 
 

Internationellt introduktionsprogram 2016-17

 
 

Varje år får tio nyutexaminerad studenter chansen att delta i WSPs internationella introduktionsprogram. Följ deras upplevelser och insikter under programmet i Sverige och utomlands.

 
 

Automatisering av resultat från labbförsök

March 04, 2017
 

Tre veckor har passerat. När jag kom hit trodde jag först inte att jag skulle komma att gilla det eftersom det var så annorlunda. Det första jag kom ihåg när jag vaknade på morgonen den första dagen var att inte dricka kranvatten. På WSP kontoret här i Noida (en del av Delhi) var alla välkomnande, glada och generösa och jag träffade nästan alla redan första dagen.

 

Den första veckan satt jag med de som jobbar med geoteknik. Det var så intressant att kolla vad de arbetar med. Jag lärde mig mycket av dem och försökte att hjälpa till så mycket som möjligt. De längtar efter att lära och frågar; “varför gör ni den designen i Sverige”, “vad är "Let" i borrhålsdata?”.

En del av syftet med att åka till Indien var att se hur vi kan automatisera resultatutvärdering av labbförsök och jag har träffat det business excellence team som jobbar med programmering. Vi har börjat att planera och kolla möjligheterna. Det är inte så enkelt att programmera och det tar mer tid än vad jag tror det ska ta eftersom de kan programmera men inte förstår geotekniken. 

Jag fortsätter samtidigt att träffa fler från geoteknik och cad och försöker hitta fler områden där vi kan utveckla vårt arbetssätt. För närvarande hjälper jag kollegorna i Indien att hitta vilka kompetenser de har som vi i Sverige har behov av och jag ska koppla ihop det med mina kollegor i Göteborg.

Kollegor från hela världen

Här har jag träffat kollegor från Sverige, UK, och UAE. Alla kom för att hjälpa till i utveckling av CRC och vi har passat på att även besöka olika ställen, som till exempel Taj Mahal, tillsammans.

Nu efter att tre veckor har passerat tror jag att jag hade fel när jag trodde att jag inte kommer att gilla det. I Indien har jag provat flera nya saker, jag har också fått spela cricket och hunnit lära mig lite Hindi. 

Under mina sista tre veckor ska jag fortsätta med automatisering av labbförsökresultat. Jag kommer även fortsätta koppla ihop kollegor från båda sidorna, hitta vad jag kan hjälpa dom med här i Indien och vad de kan bidra med mer.

 

Contact:

Unknown Unknown
Unknown Unknown Unknown