• LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
 
Sweden  
 
 
 
 
 

Internationellt introduktionsprogram 2016-17

 
 

Varje år får tio nyutexaminerad studenter chansen att delta i WSPs internationella introduktionsprogram. Följ deras upplevelser och insikter under programmet i Sverige och utomlands.

 
 

Boston - en historisk stad med gammal infrastruktur

December 08, 2016
 

Atlantas varma vindar och sydstatskänslan byttes ut mot uppfriskande höstkänslor och vackra färger under min vecka i Boston. Mot slutet av veckan kunde jag även beskåda de första julpynten på Bostons gator och torg, så jag kan utan underdrift säga att just den här ”hösten” gick ovanligt fort!

 

Min vecka i Boston var händelserik och intressant. Jag spenderade mina dagar tillsammans med kollegorna Mike Slaven och Richard Spezzaferri som arbetar i Bostons Rail Vehicle Group. Liksom i Atlanta, blev jag väl omhändertagen av mina kollegor och jag fick möjlighet att besöka flera olika siter och medverka i intressanta möten. Bland annat besökte vi olika ”carhouses” för de olika tunnel- och pendeltågslinjerna i Boston och ett unikt träningscenter för polis, ambulans och brandmän som var lokaliserat i en av Bostons äldsta, och fram till för ett par år sedan, bortglömda tunnlar.

 

Boston-kontoret på Arlington St. I byggnaden finns hela tre WSP PB-kontor.

Skillnaderna mellan Atlanta och Boston är stora, inte minst när det kommer till infrastrukturen och tågen som bygger upp kollektivtrafiken i staden. I Boston finns fler linjer och tunnelbanenätet täcker en större del av staden än i Atlanta. Dock är infrastrukturen i Boston väldigt gammal, eftersom det ju är en av de äldsta bosättningarna i detta land. Även tågen börjar bli gamla, och därav ett gäng intressanta projekt som just nu är i full gång i denna historiska stad. Både den röda och den gröna linjen genomgår olika ”overhauls”, dvs en totalrenovering av tågets alla delar för att på så sätt förlänga livstiden på tågflottan. Utöver det så håller även helt nya tåg på att tillverkas för den röda och orangea linjen, och dessa tåg kommer att tillverkas av det kinesiska bolaget CRRC.

 

Besök på MBTAs Commuter Rail Maintenenace Facility utanför Boston. 

CRRC har, sedan de vann den första upphandlingen i Boston, nu vunnit upphandlingar runtom i USA för mångmiljardbelopp och har på så sätt lyckats etablera sig på den amerikanska marknaden. Eftersom projektet i Boston är det första i raden, så är det många blickar som är vända mot detta ”high profile project”. Just nu pågår tillverkning och testning av den första tågvagnen borta i Kina, och när denna genomgått alla nödvändiga tester kommer delarna att skeppas över till USA för slutmontering i CRRC:s splitternya anläggning utanför Boston. Jag fick möjlighet att delta i ett av projektmötena på CRRCs kontor i Boston, eftersom WSP PB arbetar som kundens (MBTAs) tekniska experter. Det var ett spännande möte där det blev uppenbart att olika arbetssätt och kulturer ibland sätter medarbetare på prov!  

Under min tid i Boston lärde jag även känna min trevliga roomie Rebecca och ett besök på det prestigefyllda universitetet Harvard University, och en tur på Bostons gator och floder med ett amfibieliknande fordon som kallades för ”Ducks”. Jag är nöjd med mina nya erfarenheter och perspektiv från Boston och även glad över att ha etablerat kontakter på fordons-sidan i Boston. Gruppen i Atlanta och Boston arbetar tillsammans i flera olika projekt, men det är faktiskt få av dem som träffat varandra ”på riktigt”, så jag är väldigt glad över att jag fick möjlighet att göra det. Efter en vecka i Boston hoppade jag på tåget ner till New York för att spendera min sista vecka i USA tillbaka där jag började min resa.

 

Contact:

Unknown Unknown
Unknown Unknown Unknown