• LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
 
Sweden  
 
 
 
 
 

Internationellt introduktionsprogram 2016-17

 
 

Varje år får tio nyutexaminerad studenter chansen att delta i WSPs internationella introduktionsprogram. Följ deras upplevelser och insikter under programmet i Sverige och utomlands.

 
 

En dröm gick i uppfyllelse

November 09, 2016
 

Det är Anna här igen, en av deltagarna i WSPs internationella introduktionsprogram och just nu befinner jag mig på en sex veckors lång utlandspraktik i USA. I förra veckan flög jag ner till Atlanta-kontoret och min dröm om att få jobba på en flygplats gick i uppfyllelse.

 

Man märker att USA är ett stort land eftersom varje stat skiljer sig mycket åt. Här sitter bl.a. Southeast Rail Vehicle Group som är ett team med sex medarbetare som arbetar med liknande fordonsprojekt som vår fordons-avdelning på Rail Advisory gör. Jag fick vara med på förberedelserna inför och genomförandet av ett s.k. ”Proposal Meeting” till en väldigt stor kund här i staden. Det var en riktigt häftig upplevelse att få vara med om och mina amerikanska kollegor har gett mig inspiration och många bra idéer som jag tar med mig hem. 

I fredags fick jag möjlighet att sitta ute hos en kund, närmare bestämt på Hartsfield – Jackson Internationella flygplats, som sägs vara ”the world’s busiest airport”. På deras ”Tech Campus” sitter en mängd konsulter från olika firmor och leder de olika projekten inne på flygplatsen. Efter en gedigen säkerhetskontroll så fick jag åka med mina kollegor Swift och Denise in på flygplatsområdet! Och då menar jag att vi åkte runt bland flygplan som startade, landade och taxade till och från gaterna. Har aldrig sett en flygplats från det perspektivet och det var riktigt häftigt.

Jag vet faktiskt inte riktigt varför, men att få arbeta ute på en flygplats har alltid varit lite av en dröm för mig eftersom jag gillar flygplatser då det alltid händer någonting och människor kommer från hela världen. Så på det sättet kan man säga att jag denna vecka får uppleva en av mina drömmar. 

Vi hörs snart igen! / Anna