• LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
 
Sweden  
 
 
 
 
 

Internationellt introduktionsprogram 2016-17

 
 

Varje år får tio nyutexaminerad studenter chansen att delta i WSPs internationella introduktionsprogram. Följ deras upplevelser och insikter under programmet i Sverige och utomlands.

 
 

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport och jorden runt på en vecka

November 10, 2016
 

Denna vecka har jag spenderat tillsammans med min härliga kollega Denise Burleson, som är projektledare på Hartsfield- Jackson Atlanta International Airport.

 

Vid besök i SkyTrains drift- och underhållsanläggning (fr.v): Aritada Matsuo Operations & Mainrenance Director at Crystal Mover Services Inc., Chad Perret Manager of Operations & Maintenance, Anna Allert Rail Advisory och David Allen APM Contract Administration Specialist. 

Jag har fått följa Denise i hennes vardag, där många möten ska koordineras och arbeten i projektet som ska planeras, genomföras och verifieras. Denise har lång erfarenhet från järnvägsbranschen och det är ovanligt med kvinnliga ingenjörer med hennes kompetens här, så det har för mig personligen varit väldigt inspirerande att få följa en vecka i hennes ”fotspår”. 

Vi har suttit på flygplatsens ”Tech Campus” vilket innebär att det är ett projektkontor där alla projekt som sker inne på flygplasten leds ifrån. WSP Parsons Brinkerhoff är huvudsakligen involverade i ett projekt kopplat till de förarlösa tågen som kallas för ”The PlaneTrains”, vilka transporterar passagerare mellan olika delar av flygplatsen. Projektet innebär att elsystemet som driver dessa tåg ska bytas ut eftersom de passerat sin tekniska livslängd. En av de stora utmaningarna i projektet är att det ska genomföras under tiden hela flygplatsen - och tågen - fortfarande är i drift, vilket är nästan 24 h om dygnet, 365 dagar om året.Under den gångna veckan har jag haft förmånen att besöka olika platser kopplade till projekten som utförs på flygplatsen. Bland annat har jag besökt Bombardiers verkstad där ”The PlaneTrains” underhålls, kontrollrummet, drift- och underhållsverkstad för SkyTrain (ett annat automatiskt tåg mellan flygplats och biluthyrning) och jag har även bevittnat en ny transformator installerats som möjliggör strömförsörjning till fler och större tåg i framtiden. 

Förutom de möten som jag deltagit i har vi även utforskat ett par olika länder under veckan. Eftersom USA är ett sådant multikulturellt land finns det mängder av influenser av dessa kulturer överallt, vilket inte minst avspeglar sig i restaurangutbudet. Inom en kort bilresa från Tech Campus har jag fått prova på riktigt amerikansk BBQ, grekisk, fransk, västindisk, mexikansk och thailändsk mat tillsammans med Denise och ett gäng olika kollegor, så vi har gjort en slags kulinarisk jorden-runt-resa på en vecka. Det har varit väldigt trevligt, och lite skönt att komma bort från kontoret och umgås under mer avslappnade former. Lunch utanför kontoret (eller utanför kontorsbåset) är inte en självklarhet här, eftersom många väljer att äta sin medtagna lunch framför datorn och fortsätta jobba under lunchen. 

 

Karibisk lunch från Trinidad tillsammans med (fr.v.) Carissa Cyprien (Project Engineer, Lea Elliot), Denise Burleson (Senior Project Manager, WSP PB) och David Ewing (Atlanta Site Manager, Lea Elliot). 

Sammanfattningsvis kan denna vecka beskrivas som en intressant och lärorik vecka, både rent tekniskt men även genom de personliga möten jag haft med kollegor. 

 

Contact:

Unknown Unknown
Unknown Unknown Unknown