• LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
 
Sweden  
 
 
 
 
 

Internationellt introduktionsprogram 2016-17

 
 

Varje år får tio nyutexaminerad studenter chansen att delta i WSPs internationella introduktionsprogram. Följ deras upplevelser och insikter under programmet i Sverige och utomlands.

 
 

Hongkongs matkultur och möten med järnvägsexperter

November 30, 2016
 

Nu var det äntligen dags för mig att få dela med mig lite av mina upplevelser från att jobba på WSP|PB utomlands. Jag heter Rebecka Olofsson och är en snögalen alpinskidåkare som tog sin jobbdator och flög till värmen i Hongkong. Jag ska spendera totalt 6 veckor här på WSP|PB-kontoret, men tiden går så fort! Känns som att jag precis landat och ändå har det redan gått drygt två veckor.

 

Jag jobbar på Rail and Transit här i Hongkong och vi sitter på 20:e våningen i huset till vänster som ligger i ett kontorsdistrikt som heter Kowloon Bay.


Om ni tittar riktigt noga så skymtar ni en sektion mitt i byggnaden med ganska mycket växtlighet. Eftersom det är brist på yta i Hongkong så är det inte alltför ovanligt att inkorporera stora ytor i de höga husen som fungerar lite som parker mitt i staden. Jag har fortfarande inte lyckats få access, men brukar passa på att hänga med när mina kollegor går dit. Vilket tyvärr är väldigt sällan eftersom de inte har upptäckt fika, än.

Rail and Transit här jobbar med design och planering, asset management, O&M, säkerhet och risk management. Det sista utför de inte bara i järnvägssektorn utan också i bland annat energisektorn. Ett av projekten som just nu upptar mycket av kontorets tid är en ny light rail transit line (LRT3) i Kuala Lumpur på 37 km som innefattar 26 stationer varav 24 är upphöjda och en under mark. WSP|PB är med i hela kedjan från planering till driftsättning av järnvägen. Just nu befinner de sig i slutet på planering- och systemdesignstadiet och är just nu i upphandling av entreprenad och med öppnande av järnvägen 2020 är tidplanen tillsynes tajt.  

Det som slog mig som igenkännande när jag kom till kontoret första gången var känslan av att WSP är ett företag som växer. Kontoret i Hongkong rekryterar drygt 60 nyexaminerade ingenjörer varje år. Medarbetarna får chansen att direkt komma ut i projekt och man räds inte för att sätta dem på uppgifter som är utanför deras egentliga områden.

Hongkongs befolkning är väldigt stolt över sin mat och det med all sin rätt. Min första dag gick hela avdelningen ut och lunchade tillsammans och det bjöds på riktigt traditionell kinesisk mat. Dim sum, alla runt bordet delar på en massa smårätter och till detta dricker man mängder av te. Kollegorna är väldigt måna om att jag ska ha testat på så mycket som det bara går innan jag åker tillbaka till Sverige. En väldigt vanlig kommentar när jag berättar att jag ska vara här i sex veckor är ”Åh nej, bara sex veckor, det är alldeles för kort...”.

Det här inlägget får avslutas med IET Hong Kong Railway & Transport Section Members’ Night. James Pang som är Director of Infrastructure China, bjöd med mig till en kväll för medlemmarna i en av sektorerna inom The Institution of Engineering and Technology (IET), Railway and Transport. James höll kvällens presentation ”From a Consultant’s Perspective”. Vilket var väldigt intressant för mig som ny konsult och såklart väldigt uppskattat bland de andra medlemmarna.

James började med att berätta att kvällens presentation skulle hållas på engelska då det fanns en svensk med i publiken som inte kan kantonesiska. Jag känner mig väl omhändertagen och mottagandet kunde just nu inte bli så mycket bättre!   

På återseende!

/Rebecka

 

Contact:

Unknown Unknown
Unknown Unknown Unknown