• LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
 
Sweden  
 
 
 
 
 

Internationellt introduktionsprogram 2016-17

 
 

Varje år får tio nyutexaminerad studenter chansen att delta i WSPs internationella introduktionsprogram. Följ deras upplevelser och insikter under programmet i Sverige och utomlands.

 
 

Mångkulturella Singapore

December 19, 2016
 

Jag har slagits av att Singapore är en väldigt mångkulturell stad, med en mix av folk från olika länder och kulturer. Detta speglas även på vårt kontor här, då de flesta av mina kollegor kommer från helt olika länder och det talas flera olika språk så som engelska, tamil och kinesiska.

 

WSP Singapore tar även hjälp av många andra WSP/PB kontor, exempelvis från Australien, UK, USA och så då Sverige. Jag hade ett möte med en av cheferna för Civil & Structure, Bill Tang, som förklarade att de behöver hitta den bästa kompetensen och expertisen, även om den finns utanför Singapore, för att vinna sina anbud. För mig är detta ett exempel på hur man verkligen drar nytta av det globala företag som WSP/PB är.

Som sagt är ju WSP Sverige med på ett hörn här borta i Singapore, då vi är en del av det projekt som handlar om Asset Management av Singapores tunnelbana. Även jag har nu fått vara med och jobba i detta omtalade projekt, dock inte med det svenska teamet utan tillsammans med det team som arbetar med att fastställa tillståndet av alla tunnlar och viadukter. För mig har det varit en lärorik erfarenhet att se hur man systematiskt arbetar för att fastställa tillståndet, ner på detaljnivå, av ett så stort system,

Precis som flera av mina kollegor från Internationella Introduktionsprogrammet observerat, har även jag tänkt på hur annorlunda arbetskulturen är jämfört med Sverige. I regel känns det mer osocialt på arbetsplatsen än vad det gör i Sverige och man saknar fikarasterna! En liten lustig sak som jag har observerat är att folk ibland plockar fram en liten kudde under lunchrasten och tar en kort sovstund över skrivbordet. Det är lite ovant att höra snarkningar runt omkring i kontorslandskapet! Om det är något att ta med sig hem återstår nog att se…

Kontoret här anordnar en hel del aktiviteter och vi har exempelvis haft team-building middagar, firat Diwali - en indisk högtid som firades med henna-målning och indisk mat samt varit och klättrat. Det har varit roligt att det anordnats aktiviteter så man fått chansen att träffa andra kollegor än bara de man jobbar med! När fikarasterna skippas blir det mindre naturligt att prata med folk som man inte kommer i direkt kontakt med i jobbet.

Men mina kollegor Jeremy och Faritha.

Klättring med WSP/PB kontoret.

Överlag tycker jag att Singapore är en väldigt härlig stad att få spendera sex veckor i. Det är rent och säkert, god mat och bra infrastruktur som gör det lätt att ta sig överallt. Mitt i stan finns det gott om gröna oaser som jag har tyckt om att besöka för att få en paus från storstadslivet. Jag gillar även mixen av skyskrapor tillsammans med äldre bebyggelse mitt i stan. Från Singapore kan du lätt resa runt till massa andra länder i Asien och helgen spenderade jag genom att ta en tur till grannlandet Malaysia. 

Ha det fint!

/Josefin

 

Contact:

Unknown Unknown
Unknown Unknown Unknown