• LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
 
Sweden  
 
 
 
 
 

Ljusdesign

 
 

Blogg om ljusdesign Få en inblick i en ljusdesginers vardag och vad som är på gång i branschen. Du får även ta del av några av de projekt som WSP är inblandade i.

 
 

WSP i vinnarteamet av Kasper Salin-priset

November 20, 2015
 

Nya Arkitekturskolan på KTH Campus i Stockholm har utsetts till vinnare av Kasper Salin-priset. Byggnaden är uppförd av Akademiska Hus och ritad av arkitekt Tham & Videgård. Priset delades ut vid gårdagens arkitekturgala i Stockholm.

 

WSP har i projektet nya Arkitekturskolan ansvarat för ljusplanering av den interiöra miljön och exteriört i form av en lågmäld ljussättning för anslutande mark och fasadytor.

- Kasper Salin-priset anses mycket prestigefullt så vi är väldigt stolta över att vara en del i arbetsteamet bakom Nya Arkitekturskolan, säger Nils Ericsson, ljusplanerare på WSP Ljusdesign.

Sveriges Arkitekter delar varje år ut Kasper Salin-priset till ett svenskt byggnadsverk eller grupp av byggnader av hög arkitektonisk klass. Priset instiftades 1962 och delas ut till själva byggnadsverket.  Årets vinnare, Nya Arkitekturskolan på KTH, läggs enligt juryn ”till staden som ett nytt lager och tidsuttryck så att helheten blir bättre och en kulturhistoriskt intressant miljö höjs”.

Fotografier: Åke E:son Lindman

 

Contact:

Unknown Unknown
Unknown Unknown Unknown